ALUAT CROCANT DE PIZZA


Ingrediente blat: 1 linguriţă cu vârf de drojdie uscată, 3/4 cană cu apă caldă (nu fierbinte), 2 căni de făină albă, 1/4 cană de făină de porumb, un pic de sare, 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă şi se lasă să crească 10 minute. Făină albă şi cea de porumb se amestecă împreună cu uleiul şi sarea. Se frământă 5 minute şi se lasă să crească până ce aluatul îşi dublează volumul. Vasul în care creşte trebuie să fie uns cu un pic de ulei şi acoperit. Acest alaut este pentru 2 pizza. Se împarte în jumătate. Se întinde în tava de copt, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se mai lasă să crească, în tavă, 10 minute. Eu am copt în cuptorul preîncălzit,l a 250°C cam 15 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu