ALUAT DE PIZZA 8 MINUTE LA TIGAIE (4 pizza)


Ingrediente: 450 g făină, 225 ml apă călduţă, 25 g drojdie proaspătă, 1 linguriţă sare, 2 linguri ulei, 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare: Amestecăm drojdia cu zahărul şi frecăm un pic până se lichefiază. Turnăm peste ea 50 ml apă fierbinte (nu fiartă) şi o linguriţă de făină; amestecăm şi lăsăm maiaua la crescut aproximativ 10 minute. Într-un pahar amestecăm restul de apă fierbinte cu sarea şi cu uleiul. Făina o punem într-un castron mai înalt şi facem în mijlocul ei o adâncitură, în care turnăm maiaua crescută. Cu ajutorul unei furculiţe amestecăm încet încorporând câte puţină făină de pe marginea adânciturii. Periodic turnăm câte puţin din apa sărată cu ulei. Continuăm aşa până am încorporat toate ingredientele. Am încălzit un pic cuptorul (vreo 10 minute cu uşa deschisă), am oprit focul şi am băgat acolo castronul cu cocă, la crescut, pentru o oră. După ce coca a crescut frumos, o scoatem din castron şi, pe un plan de lucru din lemn puţin ȋnfăinat, o împărţim în patru bucăţi egale (sau în câte doriţi în funcţie de mărimea tigăii). Fiecare bucăţică de cocă o întindem încet cu mâna în formă cât de cât rotundă. Acoperim tigaia (neunsă) cu capacul şi o punem pe foc mare la încins. Când e destul de încinsă, punem un blat de pizza, dăm focul mai mic (mijlociu spre mic), acoperim iar cu capacul şi lăsăm pe foc fix 4 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu