Ingrediente:
Aluat: 250 g făină albă, 2 linguriţe drojdie uscată, ½ linguriţă zahăr alb, 2 linguri ulei, 125 ml apă călduţă,1 ou întreg, sare
Umplutură: 200 g ciuperci, 200 g măsline fără sâmburi, 200 g ardei gras, 100 g morcov, frunze de busuioc , oregano, cimbru, piper alb măcinat, 300 g caşcaval ras, 400 g sos de roşii
Mod de preparare
Se lasă drojdia câteva minute în apă călduţă să se înmoaie împreună cu zaharul şi sarea. Se adaugă oul bătut, uleiul şi făina. Se frământă până nu se mai lipeşte de mână. Pizza aceasta am făcut-o de data aceasta fără carne. Am folosit pentru umplutură: ciuperci, măsline, ardei roşu, morcov, tăiate mărunt. Toate acestea NU au fost călite. Se întinde blatul peste care se pune un sos de pizza în strat subţire. Eu în sosul de pizza adaug plante aromate: busuioc, oregano, mărar, puţin cimbru şi piper măcinat. Se presară umplutura peste blat şi apoi caşcavalul ras, după care se rulează şi se taie felii de 2-3 cm grosime. Se coace la foc mic.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu