PIZZA CAPRICIOSA


Ingrediente: 150 ml apă caldă, 1/2 linguriţă zahăr tos, 1 linguriţă drojdie uscată, 250 g făină, 3 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă sare, 500 g roşii coapte bine, 250 g şuncă fiartă tăiată felii, 100 g mozzarella, 4 fileuri de sardele din conservă, 8 anghinare (miezul) conservate în ulei, 4 linguri ulei (de măsline), 150 g măsline negre, sare sau piper după gust, 1 lingură ulei de măsline pentru a unge tava.
Mod de preparare: Se pune într-un castronel drojdia amestecată cu 1 lingură de făină, 3-4 linguri de apă caldă şi zahăr până se face ca o pastă, se acoperă şi se lasă până se se umflă şi face spumă. Într-un castron se pune făina, în mijlocul ei se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea şi se amestecă, pentru a forma un aluat moale şi elastic; dacă trebuie se adaugă şi restul de apă.  Se frământă bine, se lasă deoparte acoperit, să dospească mărindu-şi volumul. Se obţin cam 500 g aluat, care se lasă la frigider de pe o zi pe alta.  Când vrem să preparăm pizza, întindem o foaie de mărimea şi forma dorită, pe care o punem într-o formă unsă.
Se opăresc roşiile în apă fiartă, se răcesc, se cojesc, se taie în 4 felii şi se taie în fâşii de-a lungul. Şunca se taie în fâşii de lăţimea degetului. Se taie sardelele în bucăţi mici, anghinarele se taie în 4 felii. Se încălzeşte cuptorul la 220°C şi se unge o tavă cu ulei. Se pune aluatul pe o planşetă presărară cu făină, se întinde şi se pune în tavă. Marginile se trag în sus pe pereţii tăvii şi se împunge în multe locuri cu o furculiţă. Se unge suprafaţa aluatului cu ulei (2 linguri) şi se aşează uniform mozzarella rasă, fâşiile de roşii, şunca, sardelele şi măslinele. Se sărează şi se piperează compoziţia, apoi se stropeşte cu ulei. Se dă la cuptor, se lasă acolo 25 minute, timp în care devine crocantă.

Primit pe Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu