Ingrediente: 1 pachet de aluat pentru pizza, 400 g roşii bine coapte, 1 conservă de ton în ulei de măsline, 1 lingură cu capere, 6 fire de ceapă verde, 1 lingură cu ulei, 10 g de făină, sos Tabasco (îl poţi procura din supermarket)
Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 210°C. Într-o oală, pune la fiert un litru de apă şi lasă-l să dea în clocot. Pune roşiile în apă şi lasă-le să clocotească timp de 10 secunde. Scoate-le cu o spumieră, trece-le pe sub un jet de apă rece şi decojeşte-le. Taie-le pe din două, îndepărtează seminţele, apoi taie-le în feliuţe cu grosimea de 1 cm şi pune-le într-o salatieră. Scurge tonul şi păstrează uleiul. Taie tonul fâşii, apoi dă-l deoparte. Scurge caperele şi taie mărunt ceapa. Toarnă peste roşii uleiul din conserva de ton. Asezonează cu câteva picături de sos Tabasco, adaugă caperele şi ceapa, apoi amestecă bine. Întinde aluatul pentru pizza într-o tavă unsă cu puţin ulei, apoi presară un pic de făină. Aranjează deasupra jumătate din cantitatea de roşii asezonate, lăsând un spaţiu de 5 cm între acestea şi marginea aluatului. Pune apoi şi fâşiile de ton şi acoperă cu restul de roşii. Îndoaie cele patru margini ale aluatului către interior, apoi pune totul la cuptor timp de 20-25 de minute, până când aluatul este rumen. Se serveşte imediat.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu