PIZZA CU SOMON


Ingrediente
Umplutură: sos de roşii pentru pizza, 100 g mozzarella, 150 g somon afumat, 25 g capere, 1/2 lămâie
Aluat subţire, crocant: 200 g făină, 125 ml apă caldă, 1 lingură ulei măsline, 20 g drojdie, 1/3 linguriţă sare, 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare
Aluat crocant pentru pizza: se întinde făina pe masa de lucru, se face o adâncitură în mijlocul grămezii de făină. În această adâncitură se freacă drojdia cu zahărul; se lasă 5 minute să înceapă să fermenteze, se adaugă apă călduţă şi uleiul. Cu o furculiţă se înglobează treptat făina de pe margine, cu mişcări în spirală. Când aluatul devine suficient de gros, se înglobează restul de făină, amestecând şi frământând cu mâinile. Se frământă 5 minute, se lasă apoi aluatul de pizza la crescut, într-un lighenaş presărat cu făină şi acoperit cu un prosop, până când îşi dublează volumul. Îl luăm din lighenaş şi îl frământăm 1-2 minute pentru a nu avea bule mari de aer în cocă. Îl întindem cu sucitorul pe masa presărată cu făină, într-un strat de 2-4 mm grosime şi avem pregătit aluatul crocant de pizza. Se unge tava cu ulei de măsline şi se pune blatul de pizza în ea. Aluatul subţire pentru pizza se coace mai repede, dar în acelaşi timp necesită precauţii speciale pentru a ieşi bine, fiind de regulă folosit în cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi preparat şi în casă dacă punem sub tava de pizza o placă groasă de piatră, care să se încingă în cuptor 1 oră înainte de a pune pizza pe ea.
Pizza cu somon: se unge blatul de pizza cu sos de rosii, se pun mozzarella şi bucăţi de somon, se presară capere şi se ornează cu felii subţiri de lămâie. Se dă la cuptor 10 minute.

Primit pe Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu