PIZZA ECONOMICĂ


Ingrediente: 1 pachet carne tocată, o cutie roşii în bulion, 2 cepe, 1 ardei gras, o cutie ciuperci sau 200 g ciuperci proaspete, câteva măsline, puţin salam/cârnat/afumătură, o linguriţă Delikat, 1-2 pâini, brânză/caşcaval, ketchup
Mod de preparare: Se taie zarzavatul bucăţele mici şi se înăbuşă cu puţin ulei şi Delikat într-o cratiţă de „tuci”. Se adaugă roşiile din conservă, tăiate mărunt şi carnea tocată şi se mai fierb înăbuşit 15 min., amestecând din când în când, astfel încât amestecul să devină oarecum omogen. Din aceste ingrediente iese o cantitate mai mare de umplutură, care se poate păstra la congelator în cutii de margarină (de exemplu) şi se poate folosi atunci când suntem grăbiţi sau în pană de idei. Se taie pâinea pe lungime în felii de cca. 2 cm grosime (se poate folosi şi pâine rotundă), se acoperă cu amestecul de carne în strat de un deget, se adaugă ciupercile, se rade brânză/caşcaval deasupra şi se ornează cu ketchup. Se aşează în tava unsă cu puţin ulei şi se ţin în cuptorul încălzit din timp până când se topeşte brânza de deasupra (15-20 min la foc potrivit). Amestecul din congelator se încălzeşte puţin la foc mic înainte de a fi folosit pentru a putea fi întins pe pâine. Bineînţeles că se pot folosi blaturi de pizza din comerţ sau preparate în casă dintr-un aluat simplu de pâine sau orice altă reţetă de blat. Ingredientele din amestecul de carne se pot combina după gust, indicat ar fi să nu excludeţi ceapa şi conserva de roşii în bulion.

Primit pe Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu