PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI


Ingrediente: sos de roşii,  500 g roşii coapte,  400 g mozzarella, ciuperci proaspete, şuncă de Praga, oregano, ulei de măsline
Aluat:  150 ml apă caldă,  1/2 linguriţă zahăr tos, 1 linguriţă drojdie uscată, 250 g făină, 3 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă sare 
Aluatul: Se pune într-un castronel drojdia amestecată cu 1 lingură de făină, 3-4 linguri de apă caldă şi zahăr până se face ca o pastă. Se acoperă şi se lasă până se se umflă şi face spumă.  Într-un castron se pune făină, în mijlocul ei se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea şi se amestecă, pentru a forma un aluat moale şi elastic; dacă trebuie se adaugă şi restul de apă.  Se frământă bine, se lasă deoparte acoperit, să dospească mărindu-şi volumul.  Se poate lăsa şi la frigider de pe o zi pe alta.  Când vrem să preparăm pizza, întindem o foaie de mărimea şi forma dorită, pe care o punem într-o formă unsă.
Mod de preparare: Se pune puţin ulei de măsline pe blat se presară cu puţin oregano, apoi se pune puţin sos de roşii şi un strat de roşii curăţate de coajă şi tăiate felii. Se pune un strat de felii subţiri de mozzarella, ciupercile proaspete şi şunca de Praga, apoi se presară cu puţin ulei de măsline. Se pune la copt cca. 20 minute până brânza se topeşte şi se amestecă cu roşiile şi totul devine auriu. 

Primit pe Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu