Ingrediente pentru o pizză de 35 cm:
Aluatul: 250 g făină, 120 ml lapte, 30 ml ulei de măsline, 20 g drojdie, 1 vârf cuţit zahăr, 3-4 linguri apă călduţă, sare
Punem făina într-un castron, facem o adâncitură în care punem drojdia frecată cu zaharul şi apa călduţă. Lăsăm 10 minute până se umflă drojdia, apoi începem a frământa. Adăugăm uleiul şi laptele şi frământăm până aluatul se desprinde de pe mâini, este elastic şi fin. Lăsăm aluatul la crescut, la loc călduţ, timp de 15-20 minute, după care îl întindem cu mâinile/degetele, pe tava unsă cu ulei.
Sosul : 150 ml piure de roşii, 1 căţel de usturoi, 4-5 frunze de busuioc, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper
În timp ce aluatul creşte, facem sosul. Adăugăm toate ingredientele într-un vas, şi facem o pastă fină.
Umplutura: 150-200 g prosciutto, 200 g ananas, 125 g mozzarella
Până se odihneşte aluatul pe tavă, pregătim prosciutto, tăiem mozzarela felii şi ananasul bucăţele. Punem sosul peste aluat, îl întindem bine peste tot. Asezonăm prosciutto şi mozzarella, adăugăm ananasul şi dăm la copt pe şina din mijloc a cuptorului la 250 °C, până se rumeneşte.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu