Ingrediente: 230 g aluat, 50 g sos de roşii, 65 g prosciutto cotto (2 felii), 50 g ciuperci foliate, 50 g caşcaval ras
Aluatul (ajunge pentru 3-4 bucăţi): 400 g făină, 350 ml lapte, 20 g unt, 8 g sare, 5 g drojdie
Am pus ingredientele uscate în vasul robotului, le-am amestecat. Apoi am pus untul cubuleţe, iar laptele l-am turnat câte puţin, în timp ce robotul frământa la prima treaptă. După ce ingrendientele au format un aluat care se dezlipea de pe peretele vasului, am mărit viteza la 4, ca să lovească puţin aluatul. Am format o bilă cu mâinile unse cu puţin ulei şi am lăsat la crescut.
Am pus ingredientele uscate în vasul robotului, le-am amestecat. Apoi am pus untul cubuleţe, iar laptele l-am turnat câte puţin, în timp ce robotul frământa la prima treaptă. După ce ingrendientele au format un aluat care se dezlipea de pe peretele vasului, am mărit viteza la 4, ca să lovească puţin aluatul. Am format o bilă cu mâinile unse cu puţin ulei şi am lăsat la crescut.
Sosul: 200 ml piure de roşii fiert, 3 g sare, 5 g usturoi (1 căţel), 0,5 g piper, 8 g ulei măsline
După mixarea ingredientelor, am adăugat uleiul de măsline.
Mod de preparare: Am pensulat tava specială pentru pizza cu puţin ulei de floarea soarelui. Am luat o parte din aluat, l-am întins pe tavă cu degetele, după care l-am uns deasupra cu sos. Am pus şunca, ciupercile şi caşcavalul ras. Am pus-o 5 minute în aparat. Am ales funcţiunea micro. (Nu am ales programul de pizza, deoarece pizza mea nu corespundea la cantitatea totală cu nici o măsură a programului fix. Despre programul fix: - o pizză de 33-35 cm trebuie să aibe maxim 380 g. A mea depăşea. Se pot face şi pizza mai mici). După acele 5 minute, aluatul crescuse, caşcavalul se topise, dar nu era coaptă deasupra. Aşa că am dat drumul mai departe la funcţiunea gril+micro încă 5 minute.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu