Aluatul pentru 2 pizza 45x45 cm: 650 g făină, 500 ml lapte, 4 linguri ulei de măsline, 15 g drojdie uscată, 15 g sare
Umplutura: ciuperci, roşii bine coapte şi moi, usturoi, busuioc, sare şi piper, ulei de măsline, ementaler/caşcaval răzuit
Se pune făina în vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul şi sarea. Începem a frământa lejer. Puţin câte puţin, adăugăm laptele. Frământam în continuare, până aluatul se desprinde de pe vasul robotului. Formăm 2 bile, pe care le ungem cu puţin ulei, şi le băgăm în pungă, pe care o închidem/înnodam/sucim bine, şi hop la frigider cu ele. Eu aşa fac mereu cu aluatul ăsta. Parcă iese mult mai pufos, dacă creşte la rece.
Se pune făina în vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul şi sarea. Începem a frământa lejer. Puţin câte puţin, adăugăm laptele. Frământam în continuare, până aluatul se desprinde de pe vasul robotului. Formăm 2 bile, pe care le ungem cu puţin ulei, şi le băgăm în pungă, pe care o închidem/înnodam/sucim bine, şi hop la frigider cu ele. Eu aşa fac mereu cu aluatul ăsta. Parcă iese mult mai pufos, dacă creşte la rece.
Între timp, facem sosul şi pregătim cu ce acoperim. Am tăiat ciupercile. Am spălat roşiile, le-am tăiat bucăţi. Am spălat busuiocul, am tăiat usturoiul bucăţi, sărat, piperat, şi am băgat mixerul stick în vas. Am măcinat, până mi-a plăcut consistenţa. Apoi am turnat ceva ulei de măsline. Am învârtit puţin cu o lopată. Când credeţi că vi s-a făcut poftă de pizza, scoateţi aluatul din frigider şi îl întindeţi cu mâna pe o tavă pensulată cu ulei. Lăsaţi aşa, până vi se încinge cuptorul la cel puţin 250°C. Când cuptorul şi-a atins temperatura, ungeţi rapid foaia cu sos, împrăştiaţi ciupercile, iar deasupra caşcavalul răzuit, şi daţi la cuptorul încins.O lăsaţi cât de rumenă va place.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu