PIZZA SIMPLĂ

Ingrediente:
Blat: 350 g făină albă calitate superioară, sare, 3 linguri ulei de floarea soarelui, 2 linguri drojdie uscată, 225 ml apă, 1 lingură zahăr
Umplutură: 1 lingură pastă de tomate, 4 linguri ulei de floarea soarelui, 1 linguriţă busuioc uscat, 500 g salam crud uscat afumat, 20 g ciuperci conservate, 200 g măsline tăiate, 300 g caşcaval, 300 g roşii, 200 g ardei,
Mod de preparare: Într-un bol mai mare se pun 350 g făină, se adaugă sarea şi uleiul. Într-un vas gradat se măsoară 225 ml apă călduţă. Se adaugă 1 lingură de zahăr, 2 linguri de drojdie uscată, se amestecă şi se lasă amestecul 15 min. până nu face spumă. Dacă folosiţi drojdie uscată, care nu se dizolvă în apă, nu va trebui să faceţi acest pas, în schimb aluatul va creşte mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos. Amestecul de drojdie se toarnă în bolul cu făină, se frământă un aluat moale, care se ia uşor de pe mâini. Se acoperă cu o folie şi se lasă la temperatura camerei aproximativ 30 min. Peste 30 min. aluatul trebuie să se mărească în volum aproximativ de 3 ori. Înainte de a folosi aluatul, ungeţi mâinile cu puţin ulei. Această cantitate de aluat ajunge pentru 2 blaturi de pizza de 30/32 cm. Deci îl împărţiţi în jumătate şi cu mâinile îl întindeţi pe tavă.
Ungeţi cu ulei tăvile pentru pizza (cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). În acelaşi timp puneţi cuptorul să se încălzească. Pregătiţi toate ingredientele pentru pizza: tăiaţi rondele subţiri salamul, scurgeţi ciupercile de apă, tăiaţi rondele subţiri roşiile, tăiaţi felii subţiri ardeiul capia, amestecaţi 2 linguri de pastă de tomate cu 2 linguri de ulei şi 1 linguriţă de busuioc într-un bol. Ungeţi puţin mâinile cu ulei şi întindeţi uniform şi uşor aluatul pentru pizza în tavă, astfel ca marginile să fie puţin ridicate. Cu o pensulă ungeţi aluatul cu compoziţia de pastă de tomate, ulei şi busuioc. Repartizaţi uniform salamul pe toată suprafaţa aluatului, apoi puneţi jumătate din cantitatea de ciuperci şi măsline deaspura salamului. Se rade caşcavalul pe toată suprafaţa, apoi se pun feliile de roşii şi ardei. Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute la 200 grade. Se scoate din cuptor când este puţin rumenită, se lasă 5-10 min. în tavă (se taie mai uşor şi toate ingredientele se combină mai bine - adică nu cad de pe pizza în timp ce mănânci). 

Primit pe Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu