Ingrediente: aluat clasic de pizza (adică apă caldă, drojdie, zahăr, sare, ulei, făină), ketchup, sos picant sau tocăniţă la borcan de la cămară, diverse mezeluri, măsline fără sâmburi feliate, caşcaval sau brânză rasă, ouă
Mod de preparare
Aluatul de pizza se lasă la crescut într-un loc călduţ, acoperit cu un şervet de bucătărie, până îşi dublează volumul, apoi se întinde în tavă unsă cu ulei de măsline, se înţeapă cu furculiţa pentru a nu se umfla inestetic la copt şi se acoperă cu ketchup. Se pun felii subţiri de mezeluri şi felii de măsline, se presară caşcaval ras şi se bagă la cuptorul încins bine. Se dă focul la potrivit, se lasă vreo 10 min., se scoate şi se întinde oul bătut ca de omletă pe toată suprafaţa sau se pun pe alocuri ouă ochiuri nebătute. Se introduce din nou la cuptor timp de 10 min.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu