SALATĂ RUSEASCĂ


300 g cartofi, 1 morcov mijlociu, o mană de fasole verde, o mană de mazăre
boabe, 2 ouă răscoapte, 1 linguriţă muştar, 100 g ulei, 2 linguri oţet sau
lămaie, sare. -6 portii-
Se pun intr-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi in cuburi mici, fasole
verde şi albuş de ou răscopt, tăiate in bucăţele mici, mazăre boabe. Separat se
face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu
puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin cate puţin, ca la orice maioneză. Se
subţiază cu lămaie sau cu oţet. Cand este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat.
Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de oră, pentru a se imbiba bine cu sos.
Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi de sărat. Se aşază pe farfurie şi se
acoperă cu sos maioneză (v. 47).

Primit pe Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu