Salată cu orez, mazăre, porumb şi ciuperci



Gustul acestui preparat te va uimi!
Ingrediente si cantitati:
1 cana orez
3 cani apa
1 cutie mazare
1 cutie porumb
1 cutie ciuperci
1 catel de usturoi
2 cepe de apa
1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
1 lingura otet balsamic
verdeata proaspata
nucsoara proaspat macinata
sare, piper, dupa gust
ulei
Mod de preparare:
1. Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
2. Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf
de sare. Adauga otetul balsamic.
3. Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva
minute in ulei foarte incins.
4. Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.
5. Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o
jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte,
excesul de lichid se va evapora.
6. Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua
compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul. Se serveste rece.
Se obtin 6 portii.
Sfat:
In loc de mazare, poti folosi fasole boabe fiarta, fasole verde, taiata bucatele, sau broccoli. Poti
incerca o varianta cu buchetele de conopida in loc de porumb.
In plus, poti condimenta salata cu boia iute sau cu ardei iute, taiat fin.
De asemenea, poti adauga bucatele de peste din conserva (preferabil, ton), dar, in acest caz, elimini
din reteta ciupercile.

Primit pe mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu