SCRUMBII MARINATE


2 scrumbii mijlocii, 2 cepe, 1 morcov mic, boabe de piper, boabe de muştar,
1 frunză de dafin, citeva măsline, 5 linguri ulei, 2 iinguri oţet. -6 portii-
Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore in apă ca să se desăreze,
schimband apa odată sau de două ori. Se curăţă, se scoate şira spinării. Se taie
bucăţi şi se aşază randuri intr-un borcan, alternand bucăţile de scrumbie cu felii
de ceapă şi cu felii de morcov tăiate subţire. Se adaugă măslinele puţin fierte,
boabele de piper, boabele de muştar, frunza de dafin. Peste acestea se toarnă
următorul sos: se freacă bine lapţii intr-un castron, se pune ulei, puţin cate puţin,
şi se subţie cu oţet pană se face un sos albicios. Deasupra se toarnă de un
deget ulei, se leagă borcanul şi se lasă 5 — 6 zile să se marineze.

Primit pe Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu