ALUAT DE PIZZA


Ingrediente: 400 g făină, 30 g drojdie de bere, 1 linguriţă zahăr, 250 ml+3-4 linguri apă caldă, 2 linguri ulei, 1/2 linguriţă sare
Mod de preparare: Drojdia de bere se freacă cu zahăr, peste care se adaugă 3-4 linguri de apă caldă şi o lingură de faină; se lasă un sfert de oră. Acest conţinut de drojdie cu făină şi zahăr, sarea, uleiul şi 250 ml apă caldă se toarnă peste restul de faină. Se frământă aluatul şi se lasă la cald o jumătate de oră, să dospească. După ce a dospit, aluatul se împarte în patru părţi, se face din fiecare bucată câte un bulgăraş, se presară cu făină şi se mai lasă la crescut 30 minute. După ce au crescut, se mai frământă o dată, apoi se întind foile, se aşează în tavă. Se acoperă cu ingrediente şi se coc 20-25 de minute în cuptorul încins.
Sfat: Drojdia se poate amesteca direct cu făina, fără a se freca în prealabil cu zahăr, apă caldă şi faină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu