ALUAT DOSPIT


Ingrediente: 400 g făină, 30 g drojdie, 1 lingură zahăr, 1/4 litru apă călduţă, 1 linguriţă sare, 2 linguri ulei
Mod de preparare: Din făină, drojdie, apă, sare şi ulei se frământă un aluat, care se pune apoi la cald şi se lasă la dospit o jumătate de oră. Se face apoi din aluat o pâinişoară mai mare sau patru mai mici. Se face o tăietură în formă de cruce pe acestea, se presară cu făină şi se pune din nou la dospit timp de o jumătate de oră. Se ȋncălzeşte cuptorul la 220°C. Se frământă bine încă o dată şi se întinde în formă de plăcintă (una mare sau patru mici). Se unge bine o tavă sau o formă pentru pizza, se pune aluatul întins, se trag marginile uşor în sus pe pereţii tăvii, apoi se acoperă cu ingrediente după gust. Se lasă în cuptor 20-25 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu