6 ouă, 2 gălbenuşuri, 1 Iinguriţă muştar, 100 g ulei, 2 castraveţi muraţi in
oţet, un varf de linguriţă sare. -6 portii-
Se fierb ouăle tari. Cand sunt reci, se curăţă de coajă, se taie felii rotunde
şi se aşază pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de muştar cu
ou in felul următor: se pun intr-un castron o linguriţă de muştar, gălbenuşurile
crude şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn pană s-a amestecat oul
cu muştarul, apoi se adaugă puţin cate puţin ulei. Cand sosul este gata, se
adaugă 2 — 3 castraveţi in oţet şi capetele de albuş răscoapte, toate tăiate
foarte mărunt. Se potriveşte de sărat şi de acru. Este bine ca sosul să fie puţin
mai sărat. Acest sos se toarnă peste feliile de ou aşezate in farfurie, iar imprejur
se pun foi de salată verde şi felii de ridichi. In sos se poate adăuga şi puţin oţet.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu