Ingrediente: 1 kg făină albă, drojdie uscată, sare, 4 ouă,100 ml ulei de măsline,1 ceapă, 2 căţei de usturoi, cimbru, busuioc, oregano, 150 g şuncă fiartă, 500 g sos de roşii picant, 200 g ciuperci, 2 ardei capia roşii, 200 g caşcaval ras
Mod de preparare: Din făină, drojdie, 600 ml apă călduţă, sare şi 80 ml ulei se face un aluat, care se lasă apoi 30 minute să se odihnească. Ceapa şi usturoiul se curăță, se taie mărunt şi se călesc împreună cu mirodeniile, în puţin ulei. Se adaugă şunca tăiată cubuleţe şi sosul de roşii. Se spală bine ciupercile, se taie felii, ardeii se taie cubuleţe şi se călesc separat în restul de ulei. Aluatul se taie în patru şi li se dă bucăţilor o formă rotundă. Se unge jumătate din suprafaţa fiecăreia cu sos, se pun apoi legumele şi caşcavalul ras. Se sparge pe fiecare câte un ou. Cu o pensulă se udă marginile aluatului, se împăturesc în două şi se presează puţin. Se pun într-o tavă pe hârtie pergament şi se lasă 10 minute să crească, apoi se udă cu apă şi se pun la cuptor, la 180°C, pentru 20-30 minute.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu