PIZZA DE CASĂ


Ingrediente:
Aluat:1 kg faină+pentru frământat, 2 plicuri drojdie uscată, 1 linguriţă sare, 3 linguriţe zahăr, 2 ouă, 50 ml ulei, lapte praf, apă.
Umplutură: salam, 2 ardei, caşcaval, ciuperci, 4 ouă, pastă de tomate, ardei iute opţional, ketchup pentru pizza.
Mod de preparare: Se pune făina într-un castron mai mare cu plicurile de drojdie, se amestecă, se adaugă zahărul, sarea, ouăle, laptele praf, uleiul, se amestecă, se adaugă apă călduţă ca pentru pâine şi se frământă bine, bine, adăugând făină după necesitate, cam 10 minute. Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă la crescut cam 1 oră şi jumătate. Se întinde o foaie de mărimea tăvii, se coace la foc potrivit cam 10 minute, se întoarce pe partea cealaltă şi se pune salam, caşcaval, ardei, tăiate feliuţe, se toarnă ouăle bătute, bulion sau ketchup. Se mai coace 10-15 minute.

Primit pe Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu