Facem un aluat obişnuit de pâine din 250 g făină, 1/2 cubuleţ de drojdie proaspătă sau 1 pliculeţ drojdie (uscată), 5 linguri ulei măsline, sare, apă călduţă. Îl frământăm bine, îl lăsăm să crească un sfert de oră, îl întindem şi îl punem în forma de copt unsă cu ulei. Nu-l mai lăsăm la crescut în tavă, ca să fie coca relativ subţire. Îl ungem pe toată suprafaţa cu ulei de măsline, ca să se izoleze aluatul şi să nu se îmbibe cu sucurile lăsate de legume şi astfel să se cruzească. Peste ulei ungem un strat subţire de suc de roşii şi presărăm busuioc şi/sau oregano. Apoi punem ingredientele: 2 ardei coloraţi, caşcaval de post ras, buchetele de brocoli fierte, măslinele. Mai putem adăuga câteva bucăţele de ceapă (crudă, nu călită; ceapa se va coace şi va fi foarte bună) sau 2 căţei de usturoi, porumb, ciuperci, alte legume.
O coacem în cuptorul bine încins dinainte, cam un sfert de oră. Când o scoatem din cuptor, mai presărăm caşcaval ras, o stropim cu apă şi o acoperim cu un prosop gros. O lăsăm să stea vreo 5 minute şi apoi o servim; în acest fel, aburii vor înmuia blatul şi toate componentele, iar pizza va fi fragedă şi se va tăia şi mânca uşor. O putem face şi fără caşcaval, iar în acest caz o vom lăsa obligatoriu sub prosop, pentru că aluatul fără ou sau brânză pe el, se usucă mai tare.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu