Ingrediente:
Aluat: 250 g făină, 150 ml apă călduţă, un pliculeţ drojdie (uscată), două linguri ulei măsline, sare.
Umplutură: o vânătă, o ceapă, 2 căţei usturoi, 50 g roşii în ulei, sare, piper, ulei măsline
Mod de preparare: Aluatul se prepară după reţeta cunoscută şi se lasă deoparte, la dospit, la loc călduţ. Vânăta se taie în bucăţele, se sărează; bucăţile se pun într-o sită de inox şi se lasă să se scurgă bine. Ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, se călesc în ulei. Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă bucăţelele de vinete scurse bine de apă, roşiile mărunţite, sare, piper, se amestecă bine, se lasă 15 minute la foc domol. Se întinde aluatul pe masa de lucru presărată cu făină să nu se lipească, se adaugă sosul de vinete. Tava se unge cu ulei şi se dă la cuptor, la 235°C, pentru 20 minute.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu