Ingrediente: 3 linguri smântână, 2 ouă, 200 g caş, 1 cutie măsline negre, 300 g salam sau cârnat, 1ardei roşu, 350 ml apă, făină albă, 50 g drojdie, 50 ml ulei, sare
Mod de preparare: Se face maiaua din smântână, 100 ml apă, drojdie, 4 linguri făină, puţină sare, se amestecă bine şi se lasă la odihnă 15 minute; se adaugă uleiul, se încorporează şi restul de făină, se frământă astfel încât să se obţină un aluat de consistență potrivită. Se lasă la dospit 30 minute într-un loc călduţ. Caşul se dă prin răzătoarea mare, salamul se taie rondele subţiri, măslinele şi ardeiul roşu se taie bucăţi mici. Se unge cu ulei o tavă rotundă, se întinde aluatul, se pune în tavă şi peste el ȋntâi caşul, iar apoi se aşază bucăţile de salam şi se bagă tava la cuptor la foc potrivit 20 minute; se scoate şi se împrăştie cu o lingură oul, bătut în prealabil, apoi se pun bucăţile de ardei şi măslinele şi se bagă tava din nou la cuptor pentru 25 minute sau în funcţie de cum s-a copt aluatul, verificat cu o scobitoare. Pentru un aspect mai plăcut se poate turna oul peste caş şi bucăţile de salam sau cârnat, ca să rămână deasupra.
Primit pe Mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu